Renovera badrum i Stockholm – Steg för steg guide

Dåderman Kök & Badrum genomför varje år flera hundra badrumsrenoveringar och vi får ofta frågor om hur renoveringarna går till. I denna guide förklarar vi de vanligaste faserna vid en badrumsrenovering så att du som privatperson kan känna dig trygg med utförandet.

Guide för renovering av badrum

Hur går det till att renovera badrum?

Ingen badrumsrenovering är den andra lik. Vi kan aldrig vara säkra på vad som finns bakom väggar och under golv när de rivits.
I vissa fall måste man byta ut allt, inklusive de befintliga avloppsrören.  Det kan även vara så att det befintliga regelverket måste bytas ut i både väggar och golv. Vill du veta mer om hur en badrumsrenovering går till från första mötet till färdigt resultat?

Följ med på ett av våra referensprojekt.
Renoveringen var hemma hos Alexandra Rapaport och vi visar hur det kan se ut under en renovering, under hela projekttiden.
Alexandra berättar också hur hon upplevde vårt arbetet och vilka moment som var extra viktiga för henne.

Inför din badrumsrenovering

Saker som kan vara bra att tänka på innan första dagen:

 • Är det något av inredningen som ska sparas eller vilka inköp behövs?
 • Vill ni att vi ska hämta inredning eller kakel, behöver vi ordernummer eller kvitton.
  Vi vill gärna att inredningen finns på plats när vi påbörjar arbetet. Därför är det bra att se om det är leveranstider på önskade varor.
  Lämnar ni beställningen till oss sköter vi all orderhantering och logistik.
 • Ska ni ha något eluttag för t ex hårtork, eltandborste eller rakapparat?
 • Kommer vi åt vattenavstängningen eller behövs det en nyckel?
 • Behövs en anmälan till föreningen för renoveringen eller är det några specifika krav t.ex. BRF har?
 • En yta på ca 8 kvm i anslutning till badrummet är bra att kunna disponera för verktyg och byggnadsmaterial. Finns det någon lämplig plats?
 • Om du inte vet hur du vill ha ditt nya badrum, använd gärna galleriet på vår hemsida som en källa till inspiration. Galleriet innehåller hundratals fotografier på renoverade badrum, som säkert kommer ge dig många.

Gå även in på ”inför badrumsrenovering” för fler råd och tips.
Vi har även designers redo, att hjälpa er planera och ta fram alternativ på alla inredningsval.

Guide för renovering av badrum

Nöjda kunder utan extra kostnader

Om du anlitar oss för en badrumsrenovering kan du lita på att vi inte lägger på några extra kostnader på fakturan om jobbet har tagit längre tid eller har varit mer kostsamt för oss än vi trodde. Har vi räknat fel får vi stå för det. Vi lägger inte på för parkeringsböter, resekostnader eller sopavgifter. Med andra ord ingår det mesta i vårt fasta pris. När arbetet är färdigt städas hela badrummet och närliggande utrymmen. Vårt mål är att alla kunder ska vara nöjda.

 

 

 

5 / 0

Totalrenovering av badrum. Bemötandet var kanon av alla hela vägen. Mycket bra att vi fick träffa en inredningsdesigner (kostnadsfritt) och få inredningsförslag.och se hur slutresultatet skulle bli. Allt arbete utfördes med högsta kvalitet. Vi är supernöjda med vårat nya badrum och vi rekommenderar varmt Dåderman Kök och Badrum!

Jörgen R

25 aug, 2019

5 / 0

Dåderman har renoverat två badrum/toaletter. De har visat mycket stor professionalitet som företag. Allt från införäljning, planering och utförande av arbetet. Planerad tidsplan hölls fullt ut. Samtliga hantverkare var Dådermans egen personal och de fanns alltid någon hantverkare på plats. Aldrig att arbetet stod stilla. Hantverkarna visade stort engagemang och kunnande. Gjordes inköp av inventarier hos företag Dåderman har konto hos, så ombesörjde Dåderman allt frakt, vilket var mycket smidigt. Varje dag, innan dagen var slut, städades det och soppor och spill togs bort. Vi är mycket nöjda över slutresultat och kan varmt rekommendera Dåderman!

Tomas S

14 aug, 2019

5 / 0

Vi renoverade ett 6 kvm badrum i Sollentuna som var klart i början av juni. Jag rev själv och de byggde badrummet på 18 arbetsdagar. Helkaklat och med rördragning i vägg. Jag skulle säga att jag är extremt petig, sambon mer normal, men jag blev otroligt nöjd med resultatet. Särskilda plus: + Extremt nöjd med utförandet. Jag är en påläst kund som snickrar och har kaklat en del själv. Blev väldigt imponerad av plattsättningen, allt är helt perfekt på ca 25 kvm vägg och 6 kvm golv. + Väldigt väl skyddade golv och väggar i anslutande hall och det rum som de monterade upp hyllor i för att förvara verktyg och material i. Garaget användes också för förvaring av större saker och inredningen. Inte ett märke någonstans efteråt då det var golvpapp och även skivmaterial på golvet. En sluss med dragkedjedörr gjorde att vi inte fick in något damm eller annat i övriga huset. + Priset var fast, upplevde de som dyra i offertfas men det var värt varenda krona. Inget tillkom efter vi bestämt de tillägg vi ville ha efter första offerten och fått en uppdaterad offert. + Väldigt tydligt vad som ingår och vad som räknas som tillägg (flytt av avlopp, extra eluttag m.m.). + Punktliga + Lätt att kommunicera med projektledare och de som jobbade hos oss. + En hantverkare var hos oss 50-60 timmar per vecka, jobbade gärna lördag för att bli klar snabbare, så aldrig någon oro för att inget händer. + Materialleveranser och avfallshantering tog andra än de som jobbade hos oss hand om (dvs ingen försvann halva dan för inköp eller annat). + Vi köpte inredningen hos en partnerfirma i Bromma. Bra rabatt och Dåderman hämtade inredningen när det närmade sig byggstart så jag slapp köra själv. Minus: Priset högre än hos andra men det här var en helt igenom mycket bra upplevelse av att ha köpt en tjänst. Otrolig finish, inget tjafs om något (fanns enstaka småsaker jag tänkt ta upp som åtgärdades innan jag hann nämna något). Kan rekommendera Dåderman när det är dags att renovera badrum! Vårt badrum stod klart efter 18 arbetsdagar och precis tre veckor då vår hantverkare jobbade de tre lördagarna också (frågade om det gick bra). Originalofferten sa 19-24 dagar inkl rivning som jag till sist valde att göra själv mot prisavdrag.

Niklas A

16 okt, 2018

Hur mycket kostar en badrumsrenovering?

Ta reda på det snabbt och enkelt med vårt offertformulär eller kontakta några av våra medarbetare på telefonnummer 08 630 01 15.

Offertförfrågan Kontakta oss