projekt / badrum

Badrumsrenovering Enskede

Enskede

Denna badrumsrenovering i Enskede slutfördes inom tidsfristen trots att flera svårigheter dök upp under rivningen.

När möbler, sanitetsvaror och dusch demonterats började Dåderman ta ner det gamla kaklet. När man sedan rev gipsväggen fann man att väggen var byggd med det något ovanliga regelmåttet 78 mm. Dessa fick man byta ut till standard 70 mm, då kunden köpt en skjutdörr till badrummet. Detta är en riktigt smart lösning om man vill få mer plats i hallen utanför badrummet.

Nischen i duschen skulle egentligen ha börjat 5 cm in från hörnet. Nu visade det sig att det fanns en elcentral bakom duschväggen, som gjorde att vi var tvungna att ändra planeringen. På grund av den begränsade platsen som blev kvar när vi gjort om och avfjärmat elcentralen från våtrumsområdet fick vi flytta den kaklade nischen ut i hörnet.

När golvet i badrummet var borta tog vi bort avloppet för att förstärka reglingen av golvet. Det något föråldrade utförandet var inte lämpligt att behålla. När allt underarbete var klart och tätskiktet utfört la vi svarta 15×15 klinkerplattor på golvet. Dessa bryter av fint mot de vita 15×45 plattorna på väggarna.

Toaletten är vägghängd och den kaklade utbyggnaden bakom handfatet skapar en perfekt avställningsyta för toalettartiklar. Svarta stråk av mosaik från golv till tak bakom spolknappen och inne i duschhörnan skapar harmoni mellan de svarta badrumsmöblerna och klinkers på golvet och den vita fogen ger en extra brytning mot de mörka partierna. Golvbrunnsgallret kommer från Tebo ur serien ”New York”.

Fakta om projektet

Renovering klar: September 2013
Storlek på badrum: 4,5 m2
Projekttid: 2 veckor

Dela sidan

Planerar du för en renovering eller byggnation?

Kostnadsfri offert

Vill du kontakta oss?

Kontakta oss