projekt / badrum

Badrumsrenovering i Täby

Skarpäng, Täby, Sverige

I slutet av maj 2013 färdigställde Dåderman ytterligare ett badrumsprojekt i Täby.

Den här gången blev det mer grundjobb än vanligt. Eftersom all badrumsinredning skulle byta plats var det enklare att riva allt och börja om från början med ett tomt skal. Det gamla badrummet bestod av två intilliggande rum med en smal dörr emellan. I det första rummet fanns handfatet och i rummet bakom fanns badkar och toalett.

Fakta om projektet

Renovering klar: Maj 2013
Storlek på badrum: 9m2
Projekttid: 3 veckor
Inredning från: Hafa

Badrumsrenovering – steg för steg

Dåderman började med att montera ner all inredning och riva mellanväggen som var uppbyggd av Leca-block, samt bila bort det gamla kaklet från väggar och golv. Eftersom allt sanitetsporslin skulle flyttas i förhållande till det gamla badrummet, fick vi bygga om avloppet i sin helhet samt inrätta ytterligare en golvbrunn för den nya duschen. Inuti väggarna drog vi nya elkablar till handdukstorken och belysningen i badrumsskåpet ovanför handfatet.

Samtliga avlopps- och vattenrör avlägsnades, inte bara i badrummet utan även i källaren där hela vattenledningssystemet byttes ut och balofixer uppgraderades. Till det här badrummet valde kunden en speciell avlång golvbrunn, en såkallad Unidrain, som man kan placera närmare väggen än en vanlig golvbrunn. Detta gör det nödvändigt att också använda ett speciellt tätskikt som är godkänt att använda tillsammans med denna typ av golvbrunn. Vi använder ett godkänt system från Schönox när vi installerar Unidrain.

I den nybyggda väggen som separerar toaletten från duschen monterades den förstärkning som vi sedan fäste den vägghängda toaletten i. I samma vägg gömde vi presolrören som förser dusch och toalett med vatten. I samband med detta breddades det gamla dörrhålet och flyttades i sidled för att ge en bättre funktion. Vi sänkte även taket och installerade spotlights med halogenljus.

Dela sidan

Planerar du för en renovering eller byggnation?

Kostnadsfri offert

Vill du kontakta oss?

Kontakta oss