Badrum
05 februari, 2018

Vilken badrumsstil passar dig?

När du ska renovera ditt drömbadrum är det många beslut som ska fattas. Det är lätt att irra bort sig i den uppsjö av kakel, klinker och badrumsinredning som finns att välja bland. Ibland kan det vara bra att redan från början bestämma sig för en stil att utgå ifrån när badrummet ska inredas. Nedan har vi listat fem populära badrumsstilar.

Industriellt

Den industriella stilen utmärks av grova materialval såsom trä, metall och betong och färger i grått, svart och vitt. I det industriella badrummet går funktion före dekoration, det ska vara avskalat och enkelt. Den industriella stilen kan med fördel kombineras med inredning av minimalistisk design. Utmärkande för det industriella badrummet är vitt kakel med svarta fogar, hexagonklinker och glasväggar med inslag av svart metall. En tegelvägg, ett betonggolv eller grova träkomponenter fungerar också utmärkt i det industriella badrummet.

Romantiskt

Det romantiska badrummet utmärks av ljusa, mjuka färger och material som handslaget kakel, målade väggpaneler och blomstrande tapeter. Typisk inredning för det romantiska badrummet är fristående skåp med spröjsade rutor, badkar med tassar, stora speglar i guld och skira tyger. I det romantiska badrummet tillåts inredning som normalt inte ses i badrummet att flytta in, såsom tavlor, mattor och kristallkronor.

Retro

Ett badrum i retrostil lämnar mycket utrymme för fantasin. Väggar i pastellfärger och golv i mönstrat klinker, lenolium eller plastmatta. I retro-badrummet kan 50-talets teakmöbler användas som underrede till handfatet. Detaljer som lampor, badrumsskåp i plåt, beslag och handtag gör mycket för känslan i badrummet.

Lantligt

I det lantliga badrummet dominerar naturliga färger och klassiska materialval. Vanligt i det lantliga badrummet är gedigna trägolv eller schackrutigt klinker i vitt och grått. Halvkaklade väggar kan kombineras med bröstpanel eller tapet. Klassiska, ovala, fristående badkar och stora porslinshandfat med dubbelkran och underskåp i trä. Det lantliga badrummet är funktionellt och ställer krav på hantverkarskicklighet.

Modernt

Det moderna badrummet är stilrent och högteknologiskt, gärna utan att det syns. Ledningar och rör dras i väggarna, och badrumsmöblerna är ofta vägghängda. Raka, enkla linjer och en känsla av rymd är utmärkande för det moderna badrummet. I det moderna badrummet kombineras olika material som metall, trä, sten, betong och glas. Övergångarna mellan materialen känns naturliga, och skarvarna är i det närmaste osynliga.

Självklart går det också bra att blanda olika stilar i badrummet. Ett tips är att utgå ifrån stilen på huset eller lägenheten. Läs mer om badrummets historia här.

Dela blogginlägg

Upptäck mer

Läs fler av våra inlägg om renovering