Badrum
26 april, 2017

Planera

En badrumsrenovering kan kännas lite grann som en lägenhetsinvasion. Det kommer verktyg, material och personal, som behöver plats och rörelseutrymme. Om du förbereder dig väl och använder en välrenommerad firma behöver det dock inte bli ett oöverstigligt projekt.

Den ideala situationen är om vi kan få ett mindre rum eller ett garage till vårt förfogande till förvaring av verktyg och det material som behövs till badrumsrenoveringen. Bäst är en yta på cirka 8 kvadratmeter, ju mer utrymme vi har desto enklare är det att hålla ordning runt oss . Ska du renovera ett badrum i en lägenhet kan det vara svårare att hitta ledigt utrymme för oss. Vi hjälper gärna till att flytta på möbler om det behövs.

Det första vi gör är att täcka golvet med väl skyddande mjölkpapper så att golvet inte skadas, vanligtvis den närmaste vägen från ytterdörren till badrummet. I vissa fall lägger vi en 6 mm tjock träfiberskiva som golvtäckning. Möbler och väggar skyddas med hjälp av plastfolie. Genom att installera “dörrar”, en öppningsbar byggfolie, kan du fritt disponera lägenheten utan att damm tränger igenom. Om byggmaterial eller sopor måste transporteras i en hiss så skyddas hissen mot smuts och damm i största möjliga mån. För att underlätta er vardag under badrumsrenoveringen kan ni tänka på att i förväg samla ihop de toalettartiklar ni använder dagligen.

Inplastat rum vid renovering av badrum

En god idé är att i tid informera grannar om den planerade renoveringen; ett anslag i portuppgången som informerar om att en del oljud kan förekomma under renoveringens första dagar då gammalt kakel tas bort och golvet bilas för nytt avlopp. Ibland är det lättare för grannar att stå ut med oljud om de vet vad som händer och hur länge det beräknas hålla på. Den första dagen Dåderman börjar arbeta i ditt badrum sätter vi upp information om renoveringen, störande ljud och dag för slutförande. Vi informerar också löpande om eventuella vatten- eller strömavstängningar. Det underlättar mycket för oss om ni har möjlighet att ta fram telefonnummer till vaktmästare eller en kontaktperson i styrelsen. På så sätt kan vi få tillgång till utrymmen för elcentral eller vattenavstängning så att arbetet inte stannar upp i onödan.

Dela blogginlägg

Upptäck mer

Läs fler av våra inlägg om renovering