Badrum
26 mars, 2014

Badrumsrenovering Stockholm

Denna badrumsrenovering tog oss 20 arbetsdagar att slutföra. Vi renoverar ett litet enkelt badrum på 10-15 arbetsdagar och ett större, mer komplicerat badrum på 20 arbetsdagar och uppåt. Nedan beskrivs alla moment i badrumsrenoveringen.

Följande saker kan vara bra att tänka på innan första renoveringsdagen: Är det något från den gamla inredningen som ska sparas? Behövs något eluttag för hårtork, eltandborste eller rakapparat? Kommer hantverkarna åt vattenavstängningen eller behövs det någon nyckel? Om möjligt så vill vi gärna disponera en yta på cirka 8 kvm i anslutning till badrummet där vi kan ha verktyg och material. Om ni vill att vi ska hämta inredning eller kakel så behöver vi ha ordernummer eller kvitton. Vi vill gärna att inredning redan finns på plats när när vi påbörjar renoveringen. Detta för att kunna se vart elen skall dras och vart förstärkningar skall monteras.

Dag 1

Efter en ordentlig genomgång om alla detaljer i badrummet sätter arbetet igång. En genomgång tar normalt 30-60 minuter. När vi renoverar ett badrum är det viktig för oss att inte skada något i er bostad. Vi börjar alltid med att täcka alla golv med mjölkpapp eller masonitskivor. Vi hänger sedan upp täckplast för dörröppningar så att damm inte sprids. När förberedelserna är klara sätter arbetet igång. Pluggning av vattenrör och demontering av badrumsinredning. Rivning av tapet och demontering av våtrumsmatta.

Dag 2-3

Demontering av gipsskivor och bilning av golv för avlopp. I det här fallet behövdes två golvbrunnar samt avlopp för tvätt och toalett. Vi brukar rekommendera att byta samtliga avloppsrör om de är av gjutjärnsrör. Gjutning av avloppsrör och golvbrunnar med snabbetong.

Dag 4

Demontering av befintliga reglar, montering av nya reglar och förstärkningar som måste sitta bakom handfat, duschväggar, blandare och den vägghängda toaletten. Enligt nya regler så får inredning inte monteras i träskivor. Alternativet är att fästa reglar bakom allt som skall monteras.

Dag 5

Montering av nya vattenrör, i det här fallet pexrör.

Dag 6

Montering av nya elkablar, eldosor och spotthinkar. Dessa krävs för att uppfylla brandkraven.

Dag 6 - Badrumsrenovering i Stockholm

Dag 7-8

Montering av nya skivor på väggar och tak. På väggarna monteras ”Norgips Humidboard”. Enligt nya regler får gamla gipsskivor med papper på inte användas i våtzon 1. Vi monterar därför våtrumskivor i hela badrummet. Taket spacklas.

Dag 9-10

Montering av två lager tätskikt (VS20). Det här badrummet är några år gammalt, därför användes rollbart tätskikt. Montering av golvvärme. Ett viktigt moment i badrumsrenoveringen är flytspacklingen; det måste bli ett ordentligt fall mot golvbrunnarna.

Dag 11

Montera fördelare för tappvatten och koppla ihop pexrören. Montera pump för vattenburen golvvärme. I det här badrummet har pumpen en elpatron som kan slås på på sommaren för ett varmt golv, även om det normala värmesystemet i huset är avstängt.

Dag 12

Montering av tre lager tätskikt (VS30). Totalt blev det fem lager tätskikt. Slipning och spackling av tak.

Dag 13

Montering av kakel på väggarna. Slipning och målning av tak.

Dag 14-15

Montering av resterande väggkakel och klinker på golv.

Dag 16

Fogning av väggar och golv.

Dag 17-20

Montering av mjukfog. Montering och inkoppling av badrumsinredning. Montering av nya foder och tröskel. Sedan var badrummet klart!

Om du anlitar oss kan du lita på att vi inte lägger på några extra kostnader på fakturan för att jobbet dragit ut på tiden eller blivit mer kostsamt för oss än vi beräknat. Vi lägger inte på för parkeringsböter, resekostnader, sopkastningsavgifter eller liknande. Med andra ord så ingår det mesta i vårat fasta pris. När arbetet är färdigt så städas hela badrummet och närliggande utrymmen. Vårt mål är att alla kunder ska vara helt nöjda!

Se mer från projektet

Dela blogginlägg

Upptäck mer

Läs fler av våra inlägg om renovering